السبت، 3 ديسمبر 2011

طبق عاشوراء


المقادير
كيلو قمح
معلقتين كبار نشا
نصف كمية القمح سكر
كوبين لبن
ماء ورد
مكسرات
الطريقة سهلة قوى
بس المهم غسل القمح اكثر من مرةيغطى بالماء ويترك على النار بعد النضج سبيه مدة طويلة يزيد فيه حجمه ويكون النشايتصفى كويس وبعدين تغدى نصف المقدار اضربيه فى الخلاط ويضاف الى باقى المقدار ويوضع على نار هادئة ثم يضاف اللبن والسكر وماء الورد
واللنشا يقلب بقليل من الماءالبارد جيدا ويوضع عليه حتى التماسك ويقدم فى اطباق ويجمل بالمكسرات
وبالهنا والشفا وكل سنة وانتم طيبين

Tagged:

0 التعليقات:

إرسال تعليق