الخميس، 2 أغسطس 2012

سر تقطيع  البصل من غير دموع 
البصل مكوّن أساسي في أي صنف بتطبخيه، وطبعا هو بيضيف طعم ونكهة مميزين للأكل، علشان كده ما نقدرش نستغنى عنه، بس المشكلة في الدموع اللي بيسبّبها تقطيع البصل؛ لكن تقدري تتغلبي على المشكلة دي ببساطة لو حطّيتي البصل في الفريزر من 30 : 60 دقيقة قبل ما تقطّعيه.

أما بقى بخصوص الريحة المزعجة اللي بيسيبها البصل في إيدينا بعد ما نقطّعه، فالمشكلة دي كمان ممكن تتخلّصي منها بإنك تفركي إيدِك بملعقة استانلس ستيل؛ لأن العناصر اللي موجودة في البصل واللي بتسبّب الروائح المزعجة دي بتتفاعل مع الاستانلس ستيل، وبكده هتعملي ألذ الأطباق وريحة إيدِك هتفضل حلوة.
م\ن

Tagged:

0 التعليقات:

إرسال تعليق